Muziek & meer

Iedereen heeft zijn favorite stijl en nummer.  Op een trouwfeest heb je meestal een sterk gedifferentieerd publiek. De kunst en uitdaging ligt erin om iedereen een leuke avond te bezorgen.

Niets zo bevredigend dan “niet-dansers” te laten ontpoppen tot “Dancing Kings/Queens” die niet zouden misstaan bij “Sterren Op De Dansvloer”.

Om alles in goede banen te kunnen leiden, puur ik uit een zeer breed repertoire.  Gaande van gouden klassiekers tot hedendaagse topplaten in ieder bekend genre. Ik blijf ook geen 30 minuten in 1 muziekstijl steken, maar zorg voor een vloeiende, gevarieerde mix waar iedereen zich in kan vinden.

Playlist & Verzoeknummers

Op voorhand vraag ik steeds naar een summier lijstje met nummers die jullie steengoed vinden. Hierdoor kan ik me een goed beeld vormen van jullie muzikale voorkeur. Ik zet deze nummers dan ook in een aparte playlist die ik gedurende de avond raadpleeg zodat er op jullie favoriete nummers geshaket kan worden.

Tijdens het dansfeest worden regelmatig verzoeknummers aangevraagd. Ik probeer deze dan ook zo snel mogelijk in te passen in mijn DJ-set. Hierbij wordt wel telkens de afweging gemaakt ‘wanneer en kan dit überhaupt wel?’. Wanneer nonkel Frans in vol feestgedruis “Que Sera’ komt aanvragen, moet je hier voorzichtig mee omgaan. Gelukkig betreft het in 99,9% van de gevallen om nummers die je wél kan inpassen.

Openingsdans

Een tegelplakker of een ingestudeerd nummer.  Indien jullie een op-maat-gemaakte openingsdans/mix wensen, kunnen jullie eveneens bij mij terecht. Regelmatig vragen koppels me op een mini-mix te maken of hun gekozen slow(s) wat “in te korten”.

Een voorbeeld kan je hier bekijken/beluisteren.

Sketches & dessert

Bij voorkeur wordt het dessert opgedient voor de openingsdans om de simpele reden dat het feest niet nodeloos onderbroken wordt. Hetzelfde geldt voor bedankingen, sketches, … Ik voorzie trouwens steeds een kabel om een iPod, laptop, … aan te sluiten op mijn installatie.

Ook een draadloze micro is voorzien.  Deze wordt enkel gebruikt wanneer het echt nodig is. Tijdens het draaien zelf laat ik liever de muziek spreken.

DJ Licentie

Ik draai enkel en alleen met legaal, aangekochte muziek.  In eerste instantie doe ik dit uit respect voor de artiest, maar ook om een zo’n goed mogelijke kwaliteit te brengen.  Je zal bij mij geen Youtube-mp3 kwaliteit te horen krijgen.

Om wettelijk in orde te zijn, bezit ik ook de officiële SABAM DJ Licentie. Enkel met deze licentie is het toegestaan om zonder problemen digitaal te werken. Jullie feest zal bij controle dus nooit stil komen te liggen.

Openingsdans
 

SABAM

Voor evenementen in strikt familiale kring dient er geen aanvraag / betaling tot SABAM ingediend te worden.  Hieronder vallen bvb: trouwfeesten, doopfeesten, …

Voor alle andere feesten dient er wel een fee betaald te worden.

Sabam