Blog

De Muziek op een gemiddeld trouwfeest

Het urenlang tafelen wordt meer en meer ingewisseld door warme hapjes, snacks.  Lange eettafels maken plaats voor bartafels (met of zonder stoelen) die best rondom de dansvloer geplaatst worden.  Uiteraard kunnen enkele ‘klassieke’ tafels niet ontbreken, maar deze evolutie bevestigt de trend dat een trouwfeest steeds vaker naar een trouwfuif neigt. Of alle zaaluitbaters hiermee even verheugd zijn, dat is een ander verhaal.

Voor de DJ zelf is het een dankbare evolutie. Je kan dan al sneller naar wat up-tempo nummers grijpen en de mensen in een losse sfeer brengen.

Klassiekers zoals Grease, Summer of 69, Think zijn nog altijd populair bij jong en oud. De laatste jaren is de brok dance (in al zijn facetten) aan een grote opmars bezig. Kijk maar naar de opmars van alle ‘dance-festivals’ die de kop opduiken en tienduizenden jongeren aantrekken. Niet meer dan normaal dat dit zijn invloed heeft op een gemiddeld trouwfeest. De kunst bestaat erin om, misschien meer dan ooit, een evenwicht te vinden tussen al het jonge geweld en de oudere gasten.

By |november 22nd, 2014|DJ, Geen categorie, Trouwfeest|0 Comments

Trouwfeest Hof van Aragon

Soms heb je van die feesten waar je als Dj ook persoonlijk dicht (tot zeer dicht) bij het bruidspaar kan staan. Dus was ik al vroeg op pad en kon mee genieten van een prachtige kerkdienst en dito receptie. Op de receptie werd duidelijk dat de genodigden er best wel zin in hadden. De flessen Cava en dito dranken gleden vlotjes de gapende keelgaten binnen.

Na het, overigens erg lekkere, avondeten werd het tijd voor le moment suprême: de openingsdans. Ik was uiteraard al op de hoogte dat dit geen tegelplakker zou worden, maar een originele, swingende, sterren op de dansvloer-lijkende performance.  Song van dienst: Bruno Mars – Just the way you are, door onderstaande lichtjes herwerkt.
Het koppel straalde werkelijk op de dansvloer en dit miste zijn effect op het aanwezige volk niet.  Een oorverdovend gejuich en handgeklap brachten de sfeer meteen waar we ze het allemaal het liefste hebben en het dak ging er een eerste maal af.  Met zo’n jubelende meute kon ik niet anders dan er meteen goed invliegen en de dansvloer zoog werkelijk iedereen naar zich toe.

Zoals altijd zorgde ik ervoor dat er gedanst kon worden op de leukste hits van vroeger en nu.  Hits van oa. Dr Alban, Shakira, Soulsister, The Pointer Sisters, Safri Duo, Dolly Parton, Chubby Checker, 2 Fabiola, Jennifer Lopez, Technotronic,  … werden op de dansvloer afgevuurd.
Special requests en verzoeknummers werden zoals altijd zo snel mogelijk gespeeld en werden op luid gejoel onthaald.
Het dansfeest duurde tot in de laten uurtjes en na afloop waren de commentaren unaniem goed.  Het zijn dit soort feesten waar je als gast (en Dj) nog lang over napraat … Kortom, een mooie avond een trouwfeest meer dan waardig.

By |november 5th, 2014|DJ, Huwelijk, Trouwfeest|0 Comments